Hieronder het recept voor Baziliaanse Feijoada. Net geprobeerd, is heerlijk!
Ingredienten
Vlees
- Chorizo (1/3 worst)
- Gerookte magere ontbijtspek (125gr)
- Rundvlees (ongeveer 150-200gr)
- Varkensvlees (ongeveer 150-200gr)
Groente
- 2 uien (1 pp)
- Knoflook (3-4 teentjes)
- 1 grote rode paprika
- Wat verse peterselie en/of tijm
- Zwarte- of Kidney bonen (2 blikjes)
- Rood pepertje (eventueel)
Overige ingredienten
- Bouillonblokje (1 kleine)
- Limoensap van 1 Limoen
- 2-3 Laurierbladen
- Zout en peper
Preparatione
- Eerst vlees opbakken in de pan
- Groente erbij (ui, knoflook, paprika)
- Kort op hoog vuur omscheppen
- Dan limoensap + bouillonblokje + wat water toevoegen (theekopje)
- Laten sudderen op zacht pitje (ongeveer 2 uur)
- Laatste 10 min bonen + Peterselie en/of Tijm toevoegen
- Serveren met wat rijst + sla + sinasappel
En klaar, eet smakelijk!
No comments:
Post a Comment